Page 50 - Targalt internetis - aastaaruanne 2023
P. 50

VIHJELIIN
Vihjeliin on MTÜ Lastekaitse Liidu tasuta veebipõhine teenus, mille eesmärk on aidata kaasa laste seksuaalset väärkohtlemist esitavate fotode ja videote kiirele tuvasta- misele ja digitaalsest keskkonnast eemaldamisele.
Igaüks, kes märkab internetis taolisi fotosid või videoid, saab sellest teada anda veebilehel oleva akna „Teavita eba- seaduslikustsisust“kaudu.Teavitamisekstulebaknastavane- vasse vormi kirjutada veebilehe aadress, millel interneti- kasutaja on märganud laste seksuaalset väärkohtlemist esitavat materjali. Oma isikuandmeid esitama ei pea.
Teates edastatud veebilehe aadress avatakse ja selle sisu hinnatakse vihjeliini poolt vastavalt Eesti Vabariigi seadus- tele. Kui vihjeliinile saabunud teade sisaldab infot veebikesk- konna kohta, mis esitab laste seksuaalset väärkohtlemist, selgitatakse välja selle asukohariik. Kui asukohariik on Eesti, siis saadetakse teade Politsei- ja Piirivalveameti kontakt- isikule. Kui ebaseadusliku materjali esitava veebilehe asu- kohariik ei ole Eesti, kuid selles riigis on rahvusvahelisse ühendusse INHOPE kuuluv vihjeliin, edastatakse info INHOPE teavitussüsteemi kaudu selle riigi vihjeliinile. Teavi- tamise tulemusel eemaldatakse ebaseaduslik materjal internetist teate saanud riigi õiguskaitseasutuste ja veebi- teenuste pakkujate koostöös.
     50






























































































   48   49   50   51   52