Page 49 - Targalt internetis - aastaaruanne 2023
P. 49

lapsega seotud pöördumiste arv. Lapsed teavad hästi lasteabist, sest koguni 18,5% korral võtavad ühendust just lapsed. Lapsed ise pöördusid mullu lasteabi poole 3125 korral – neist 79% iseenda pärast.
Peamised teemad, millega lapsed lasteabi poole pöör- duvad on seotud suhetega laste ja vanemate vahel ning enda vaimse tervis ja heaolu muredega. Kasvanud on ka pöördumised , kus lapsed on enesehävituslikud (nt enese- tapumõtted, enesevigastamine).
Aastate jooksul on lasteabi arendanud ja laiendanud oma teenuseid vastavalt ühiskonna vajadustele ja tehnoloogia arengule. 2021. aastal lisandus lasteabi veebiterapeudi teenuse võimalus ning eelmisel aastal lisandus pakuta- vate teenuste nimistusse viipekeelne nõustamine, samuti lisandus võimalus broneerida SKA iseteeninduses aega nii viipekeelsele kui lasteabi veebiterapeudi teenusele, värskema ilme sai veebileht www.lasteabi.ee.
Sotsiaalkindlustusameti lasteabi meeskond jätkab aktiivset tööd nii nõustamiste kui teavitustega. Eelmisel aastal külas- tasime mitmeid koole ja laagreid ning jagasime teadmisi abivajavast ning hädaohus olevast lapsest. Olulisi teemasid kajastame ka lasteabi taskuhäälingus ning meedias laiemalt.
  Lasteabi on olemas igal ajal ja iga murega!
Ükski mure pole meie jaoks liiga väike või liiga suur!
116 111
info@lasteabi.ee
www.lasteabi.ee / veebivestlus avaneb eraldi aknas
Broneeri aeg nõustamisele
sotsiaalkindlustusameti iseteeninduses
   49























































































   47   48   49   50   51