Page 42 - Targalt internetis - aastaaruanne 2023
P. 42

• Osalesime Siseministeeriumi töögrupis, andmaks sisendit Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse eelnõule, millega kehtestatakse eeskirjad laste seksuaalse väärkohtlemise ennetamiseks ja tõkesta- miseks internetis.
• Jätkus koostöö Võrumaa lasteaedade ohutus- projektiga “Tunnen. Tean. Oskan” Targalt internetis töötubade läbiviimisel koolieelikutele. Projekti juht- partner on Politsei- ja Piirivalve Lõuna Prefektuur.
• Samuti viisime läbi Targalt internetis töötoad kooli- eelikutele Tallinna Haabersti linnaosa lasteaedade mini-SOS päeval (29.11.2023).
• Jagasime Targalt internetis projektis saadud AI koolituse kogemust ka Tallinna Haridusameti IduEDU festivalil (29.02.2024; 450 osalejat) ja Tartu Ülikooli informaatika õpetamise konverentsil (18.-20.01.2024; 100 osalejat). Tutvustasime õpeta- jatele, millist tuge saab tehisintellekt pakkuda õpetajale ja ka õppijale nii õppetöö ettevalmista- miseks kui ka läbiviimiseks ning iseseisvaks õppi- miseks. Loe lähemal Harno blogist.
• Samuti oli meil suurepärane võimalus külastada Kadrina Keskkooli it- ja nutifestivali “CADrina 2024” (https://cadrina.ee/) joonestusvõistluse finaalsündmust ja osaleda tehisintellekti teemalises hariduspaneelis. Vestlusringis jõuti Kadrina õpeta- jatega ühele arusaamisele, et AI rikastatud keskkond on meie uus reaalsus. Oluline on keskenduda sellele, kuidas tehisintellekt saab olla nt õppija õpioskuste toetamise tööriist, mitte eesmärk omaette.
     42





























































































   40   41   42   43   44