Page 46 - Targalt internetis - aastaaruanne 2023
P. 46

Perioodil juuni 2022 - mai 2024 osalesid Eesti esindajad Insafe võrgustiku koolitusseminaril Brüsselis (oktoober 2022), Viinis (aprill 2023) ja Varssavis (aprill 2024), ning oktoobris 2023 toimus koolitusseminar veebis. Koolitusseminaridel saadi infot võrgustikuliikmete tegevusest ning jagati enda kogemusi, saadi teadmisi tehnoloogiafirmade tegevustest laste õiguste tagamiseks sotsiaalmeedia- ja mängude platvormidel, samuti täiendati oskusi teavitustöö kvaliteetseks arendamiseks. Lisaks osaleti mitmes Insafe võrgustiku töögrupis, mille töö- kohtumised toimusid veebi vahendusel ja kus arutati teavitus- tegevusi, laste ja noorte kaasamist ning abiliini tegevusi.
OSALEMINE ASSOTSIATSIOONI INHOPE KOOLITUSSEMINARIDEL
Lastekaitse Liit pakub veebipõhist teenust https://vihjeliin.ee aitamaks kaasa internetis laste seksuaalse väärkohtlemise materjali leviku tõkestamisele. Kuna internet ei tunne piire, siis on oluline koostöö. Vihjeliin liitus 2011. aasta novembris rahvusvahelise assotsiatsiooniga INHOPE, mis ühendab eri maade vihjeliine üle maailma. INHOPE edendab ja toetab eri riikide vihjeliinide koostööd võitluses laste seksuaalset väär- kohtlemist esitavate materjalide leviku tõkestamisel inter- netis.
INHOPE võrgustiku liikmete koolitusseminarid toimuvad kaks korda aastas, mille raames toimuvad nii loengud ja töötoad teadmiste ja oskuste täiendamiseks kui ka arutelud aktuaalsetel teemadel. Vihjeliini meeskond osales perioodil juuni 2022 - mai 2024 koolitusseminaril Lissabonis (november 2022), Maltal (aprill 2023), Amsterdamis (detsember 2023) ja Varssavis (aprill 2024). Lisaks osaleti veebiseminaridel ning INHOPE-i ja INTERPOL-i ühisel kooli- tusseminaril Lyonis (oktoober 2023). Samuti osalesime peri- oodi jooksul mitmetel temaatilistel veebinaridel ja panusta- sime koostöö- ja teemakohaste strateegiate arendamisse.
  46






























































































   44   45   46   47   48